Cartofi copti zdrobiti
Astazi am decis sa gatesc una din retetele vazute pe internet, adaptate dupa propriul gust si dupa propriile idei. E vorba despre "Cartofi copti zdrobiti" o reteta care e foarte usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nu dureaza mai mult de 30 minute pentru a fi preparata.
Ingrediente (pentru 3-4 persoane):
5 Felii de cotlet de porc fara os
100 gr slanina, sau salam afumat (se poate folosi si sunca afumata)
1 kg de cartofi (rotunzi si mici, cu coaja subtire, preferabil cartofi noi)
1 kg de ceapa rosie
20 gr unt
200 gr smantana
2 linguri mari de ulei (preferabil ulei de masline, dar e ok si cu ulei de floarea soarelui)
2 lingurite de sare
1 lingurita de piper
1 lingurita de boia
verdeturi proaspete (sau uscate) - patrunjel, marar
Se ia un vas in care se pune apa la fiert cu o lingurita de sare
Se spala cartofii si se pun la fiert in oala. Se lasa la fiert pana cand furculita intra cu usurinta in cartofi,iar apoi se scot pe o farfurie.
Se aprinde cuptorul si se incinge bine.
Se ia o tava si se unge cu ulei (ca sa nu se lipeasca cartofii). Iar apoi se aseaza cartofii, lasandu-se spatiu in jurul lor.
Se ia zdrobitorul de cartofi si se apasa usor fiecare cartof in parte pana cand cartofii se zdrobesc (nu trebuie zdrobiti prea tare, doar nu facem piure).Peste fiecare cartof se taie o felie mica de unt (untul se va topi si nu va lasa cartoful sa se usuce)
Se presara sare, piper, verdeturile praspete, ceapa taiata julien si peste toate acestea se presara boia.
In momentul acesta cartofii ar trebui sa arate cam asa:
Moment in care tava cu cartofi se baga la cuptor la foc mare.
Se iau feliile de cotlet fara os si se bat pana cand ajung foarte subtiri. Se adauga salamul (sau sunca, slanina, in fucntie de ce alegeti) si se ruleaza felia de carne in jurul salamului. Se poate fixa cu scobitori daca felia nu sta rulata. Se repeta pentru toate feliile de carne.
Se scoate tava din cuptor, se adauga rulourile de carne, intre cartofii zdrobiti. Se imbalsameaza carnea cu ulei de masline pe deasupra si se adauga boia peste.
Se baga la cuptor si se lasa cam 20 minute, adica pana cand se rumeneste carnea, iar cartofii capata o culoare aurie.
Intre timp se prepara sosul de smantana cu ceapa taiata marunt, patrunjel si marar (daca nu doriti puteti sa nu puneti ceapa). Se adauga sare dupa gust si se baga la frigider pana cand se serveste mancarea.
Mancarea se serveste fierbinte si cu sos de smantana pe deasupra.
Ca muratura se pot folosi gogonele, conopida murata, sau sfecla cu hrean.
Pofta buna !
Mancarea are un gust extraordinar si este un mod usor si placut de a va surprinde, prietenii sau familia. Cum v-a iesit ? Care au fost reactiile celor din jur ?
Ingrediente (pentru 3-4 persoane):
5 Felii de cotlet de porc fara os
100 gr slanina, sau salam afumat (se poate folosi si sunca afumata)
1 kg de cartofi (rotunzi si mici, cu coaja subtire, preferabil cartofi noi)
1 kg de ceapa rosie
20 gr unt
200 gr smantana
2 linguri mari de ulei (preferabil ulei de masline, dar e ok si cu ulei de floarea soarelui)
2 lingurite de sare
1 lingurita de piper
1 lingurita de boia
verdeturi proaspete (sau uscate) - patrunjel, marar
Se ia un vas in care se pune apa la fiert cu o lingurita de sare
Se spala cartofii si se pun la fiert in oala. Se lasa la fiert pana cand furculita intra cu usurinta in cartofi,iar apoi se scot pe o farfurie.
Se aprinde cuptorul si se incinge bine.
Se ia o tava si se unge cu ulei (ca sa nu se lipeasca cartofii). Iar apoi se aseaza cartofii, lasandu-se spatiu in jurul lor.
Se ia zdrobitorul de cartofi si se apasa usor fiecare cartof in parte pana cand cartofii se zdrobesc (nu trebuie zdrobiti prea tare, doar nu facem piure).Peste fiecare cartof se taie o felie mica de unt (untul se va topi si nu va lasa cartoful sa se usuce)
Se presara sare, piper, verdeturile praspete, ceapa taiata julien si peste toate acestea se presara boia.
In momentul acesta cartofii ar trebui sa arate cam asa:
Moment in care tava cu cartofi se baga la cuptor la foc mare.
Se iau feliile de cotlet fara os si se bat pana cand ajung foarte subtiri. Se adauga salamul (sau sunca, slanina, in fucntie de ce alegeti) si se ruleaza felia de carne in jurul salamului. Se poate fixa cu scobitori daca felia nu sta rulata. Se repeta pentru toate feliile de carne.
Se scoate tava din cuptor, se adauga rulourile de carne, intre cartofii zdrobiti. Se imbalsameaza carnea cu ulei de masline pe deasupra si se adauga boia peste.
Se baga la cuptor si se lasa cam 20 minute, adica pana cand se rumeneste carnea, iar cartofii capata o culoare aurie.
Intre timp se prepara sosul de smantana cu ceapa taiata marunt, patrunjel si marar (daca nu doriti puteti sa nu puneti ceapa). Se adauga sare dupa gust si se baga la frigider pana cand se serveste mancarea.
Mancarea se serveste fierbinte si cu sos de smantana pe deasupra.
Ca muratura se pot folosi gogonele, conopida murata, sau sfecla cu hrean.
Pofta buna !
Mancarea are un gust extraordinar si este un mod usor si placut de a va surprinde, prietenii sau familia. Cum v-a iesit ? Care au fost reactiile celor din jur ?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu